DU ÄR VAD DU LÄSER

DU ÄR VAD DU LÄSER

Thursday, October 7, 2010

Jag dööör! Mario Vargas Llosa!


Gud vad förvånad men glad jag blir när jag såg live nyss att peruanska Mario Varga Llosa får årets Nobelpris i litteratur! I love him.
.
Jag har skrivit om honom i min blogg för fyra år sedan, och om min sorg då jag missade när han besökte Stockholms Universitet då jag läste juridik där 2006.
.
I min bokhylla väntar redan Paradiset finns om hörnet, som jag påbörjade för två år sedan. Där står också conversación en la catedral (Samtal i katedralen) på spanska - som jag köpte i Bolivia 2005. I min vill läsa-lista ligger även sedan tidigare Bockfesten. Åh, vad kul att han har fått det här. Jag gillar honom verkligen. Jag läste massor om honom när jag pluggade latinamerikansk litteratur, hade till och med en uppsats-tentafråga om honom på spanska en gång. Nu jublar väl hela Sydamerika (eller?).

Jag är samtidigt lite chockad, att en sån stor författare får priset. Han förtjänar det dock så mycket mer än t.ex. tippade Joyce Carol Oates, som jag aldrig har gillat.

7 comments:

 1. delta i mitt Nobelbingo, du får poäng kan jag lova :)

  ReplyDelete
 2. Grattis, får man väl nästan säga. :-)
  Hoppas du blir inspirerad att köra Vargas Llosa-vecka på bloggen, eller nåt sånt.

  /Snowflakes

  ReplyDelete
 3. 4 poäng i Bokbabbels bingo! (och några bonus ;))

  Tror snarare på Latino-vecka i bloggen. Det finns ju så många otroligt bra!

  //Annaluna

  ReplyDelete
 4. Oj vad spännande! Och kul att du hade koll på honom, jag blev som vanligt ett frågetecken...haha! Vilken bok av honom tycker du att jag skall köpa till min nobelpris-samling?

  //Kikan

  ReplyDelete
 5. Tycker att du ska köpa Paradiset finns om hörnet, bockfesten, samtal i katedralen... :)Hörde dock "experter" som tipsade om Den stygga flickans rackartyg, men den känner jag inte till. Den är för ny för mig;)

  Vi kanske ska ta en Nobelpristagar-månad snart, eller då och då, till vår bokcirkel?

  //Annaluna

  ReplyDelete
 6. Nu blev jag imponerad, jag har hort talas om honom, men aldrig last honom.
  Vad kul att du gillar honom, jag skall definitivt ge honom en chans!

  ReplyDelete
 7. Ja, ge honom en chans! :)

  //Annaluna

  ReplyDelete