DU ÄR VAD DU LÄSER

DU ÄR VAD DU LÄSER

Wednesday, September 1, 2010

Paganinikontraktet


Så var Paganinikontraktet utläst och det gick i ett flygande fläng precis som med Hypnotisören som jag också plöjde. Även i bok nummer två lyckas herr och fru Ahndoril (som skriver under pseudonymen Lars Kepler) hålla den nervkittlande spänningen uppe genom hela berättelsen. Likt Hypnotisören förekommer några riktigt otäcka scener och ibland blir det lite väl detaljerat när det gäller hur folk dör...inte mysigt.
I den här boken får vi fortsätta att följa kriminalkommissarie Joona Linna och det kryper även fram mer och mer om saker som har hänt i hans förflutna. Slutet är öppet när de gäller de återkommande karaktärerna och jag längtar redan efter nästa bok. Dessutom gillade jag sista stycket i boken skarpt, det gav i alla fall mig en riktig tankeställare...

Lite coolt tycker jag det är att författarna faktiskt är gifta med varandra. Tänk att skriva en bok tillsammans med sin egen man. De måste verkligen leva i historien dygnet runt för som författare kan jag tänka mig att man verkligen går in i sitt skrivande och blir där tills boken är klar. Och vad händer om man inte är överens..."Nä älskling, så skulle Joona aldrig göra...." Kan tänka mig att deras familjegräl ser något annorlunda ut jämfört med gemene man.
Vill ni se hur författarna ser ut? Klicka här.... lite läskiga ögon faktiskt....

2 comments:

  1. Ih, de har ju verkligen läskiga ögon. Och lika!

    Bra tips iallafall, ska nog läsa den där i framtiden!

    //Annaluna

    ReplyDelete
  2. Ja visst är det lika...det första jag tänkte var typ är de syskon....scary..

    ReplyDelete