DU ÄR VAD DU LÄSER

DU ÄR VAD DU LÄSER

Sunday, August 22, 2010

Dyngkåt och hur helig som helst:

För att gilla Mia Skäringers bok sägs att man måste känna igen sig. Och alla verkar känna igen sig.
.
Utom jag.
.
Jag känner inte igen mig, jag känner mig utanför. Vi är i samma ålder, men jag har inga barn (och framförallt inte 2 samt tre styvbarn), jag har inget hus, jag har inte skurit mig med rakblad som sextonåring eller rymt till Danmark och haft sex med snuskiga män så att jag måste hiv-testa mig. Jag måste vara alldeles vanlig. Eller snarare ovanlig, eftersom jag verkar vara den enda som inte känner igen mig.
.
Mia är trött på superdupermammorna. Lite konstigt, för hon är ju en själv. Hon sköter hus, har värsta karriären, fem ungar varav en med ADHD och aspberger, sambo, åker på skidsemester. Och, är typ trettio. Är det inte en superdupermamma så undrar jag var de finns.
.
Krönikorna är dock himla bra, jag gillar verkligen hennes språk och öppna beskrivelser. Men andra delen av boken, som består av hennes blogg, känns mer som ett underlag till krönikorna och blir därmed lite seg. Boken hade nog fått en fyra av mig om den enbart bestått av krönikor.
.
Anyways; boken är lättläst. Jag lånade den av en kompis igårkväll och idag innan lunch var den utläst. Skönt, för det kändes som jag var den sista på jorden att inte ha läst den.

3 comments:

 1. Jag läste oxå ut den supersnabbt, lättläst var ordet. Men jag håller med dig, jag känner inte heller igen mig riktigt :) Kram Kikan

  ReplyDelete
 2. Ha ha, hur tror du då att jag känner mig - som är ÄLDRE än henne!? Fick den av min lettiska syster som äger boktryckeriet där boken är tryckt (hoppas på fler gratisböcker nästa gång jag är hemma, fick en kasse i somras!) och jag var lite tveksam - hade ingen aning om vem Mia är men så är jag ju också utlandssvensk sedan 10 år tillbaka.
  Jag fick mest ångest av att läsa boken, just pga att jag kände att jag inte hunnit göra hälften så mycket, eller kanske rättare sagt inte hälften så många barn :-(
  Men visst var det intressanta och framförallt extremt lättlästa texter.

  ReplyDelete
 3. Ja, snacka om stress för att man inte har gjort det där och det där... Författaren ÄR en riktig supermamma!

  Annaluna

  ReplyDelete